A Poletta történet

  • by

A történet 2015-ben kezdődik amikor szülők lettünk, szeptemberben meg született az első kislányunk Violetta, majd 2015 december 30.-án beköltöztünk saját házunkba ami nagyobb volt előző lakásunknál ezért sok bútor hiányzott. 

Eleinte egy csecsemővel nem is volt zavaró a dolog úgyis az ágyban vagy a földön játszottunk vele, ha meg véletlenül aludt akkor mi is az ágyban voltunk.

Volt szép baba szobánk rózsaszín fallal meg rózsaszín padló szőnyeggel megy egy barna pelenkázós ággyal mert az tűnt nekünk a legjobbnak és színén kívül tökéletes volt.
2017 június 27-en megszületett a második kislányunk Henrietta.
2015 és 2017 között nem sokat haladtunk a bútorokkal csak nézelődtünk boltokban, a neten de ez semmi sem volt az igazi.
Hettinek már nem akartunk még egy barna ágyat venni, hogy legyen nekik valami csajosabb rendeltünk a neten keresztül egyből 2 db kiságyat ami világos zöld lett de legalább nem barna, jó drága volt és olyan szo-szo minőségű.

Közben a ház többi részébe nem nagyon haladtunk a végleges bútorokkal, akiket kihívtunk asztalosok azok ha eljöttek megnézték a házat és csak 7 számjegyű összegeket mondtak de helységenként, persze nem is színes bútor max barna de abból valami öreges.
Az első jó bútorbeszerzésünk Bécsben volt a Babyone-ból vettünk 2 db piros Stokke etetőszéket amit még ma is használnak a lányok és szeretik is.
Közben sokszor kényszerből mert nem haladtunk csináltunk otthonra, a spejzba bútort, aztán még másik tároló helységbe is, bútorlapból. (Megcsináltattam a lapszabászatban ) és otthon összeraktam de sose tetszett, hogy ez nem rendes bútor vasalatokkal van összerakva. Keresgéltem a neten, meg kérdezgettem a lapszabászokat hogy lehetne olyanra mint egy “gyári” bútor egyszer véletlenül kibökte ahhoz CNC kellene, ha profin akarod csinálni. Innen meg volt mit kell keresni.

Kerestem a neten találtam is. Ahhoz drága hobbi lenne(kb egy személyautó ára), hogy csak otthonra csináljak vele bútort, de a dologba meg bele szerettem így tovább mentünk vele.
Kiderítettük, hogy ahhoz, hogy mások részére is gyárthassak bútort végzettség kell. Így 2019 januárjában közgazdász diplomával és tök jól működő megélhetést biztosító saját vállalkozással beiratkoztam szakmunkás képzésre Asztalosnak.

Sokat tanultam sok mindenről a CNC-vel történő gyártásról csak annyit hogy van, a  kurzus végén a vizsga remekemet is kézzel kellett elkészítsem. De a képzés ideje alatt sokat foglalkoztam a témával és összeállt egy koncepció a fejembe a tervezéssel, gyártással kapcsolatban.

Szinte minden ismerősünk, rokonunk meglepődött amikor az asztalos suliba kezdtem jár, akkor meg végkép amikor a másik vállalkozással megtermelt pénzből elkezdtem eszközöket vásárolni a gyártáshoz.
2019 végére meg lettek az eszközök amiket gondoltam kialakult a gyártó csarnok elkezdődhetett a próbálkozás….

Sokszor gyártottam sok sok drága selejtet.

Sokat módosult a koncepció, hogy mi az amit le tudunk gyártani és mi az amit nem. De 2022 elejére úgy gondolom összeállt a dolog: Óvodásoknak gyártunk színes bútorokat 5 színben prémium anyagokból